Back

24 septembrie 2016 - Campanie de curatenie la nivel national "Let's do it Romania"

COMUNICAT DE PRESĂ

 

24 septembrie 2016 – Campanie de curaţenie la nivel naţional “Let’s do it Romania”.

 

 

           Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului naţional devenit deja tradiţie, „Let’s Do It, Romania!”, având ca rezultate colectarea deşeurilor depozitate impropriu in natură.

Voluntari din cadrul firmei Tenaris Silcotub Calaraşi împreuna cu cei din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Călăraşi s-au mobilizat sâmbătă, 24 septembrie, pentru curaţenie generală.

În urma alegerii unei locaţii din cele propuse în vederea colectării deşeurilor, ne-am întâlnit în jurul orei 9:00 în parcarea din faţa Gradinei Zoologice Călăraşi şi am inceput curăţenia “malului” delimitat de Strada Cornişei şi Parcul Dumbrava.

Echipati corespunzător, cu manuşi şi saci rezistenţi, am reuşit sa colectam peste 20 de saci plini cu deşeuri. Aceştia au fost ridicaţi de maşinile firmei care se ocupă de curăţenia oraşului, urmând să ia drumul către groapa de gunoi, în mod corespunzator.

„Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate. Viziunea „Let’s Do It” este „o ţara cu 0 deşeuri”. În 2009, Romania a fost cea de-a patra ţara din comunitatea „Let’s Do It, World!”, care s-a implicat şi a organizat o acţiune la nivel naţional de debarasare a deşeurilor depozitate necorespunzător.