Luna Padurii la APM Calarasi

În cadrul calendarului de activitati dedicate evenimentelor ecologice,APM Călărași a organizat in data de 30 martie 2016, cu prilejul “ Lunii Padurii” ce se desfasoara anual in perioada  15 martie – 15 aprilie ,  la sediul institutiei , activitati de constientizare , plantare, igienizare impreuna cu elevii clasei a V-a A , din cadrul Școlii gimnaziale nr. 1 Cuza-Voda, sub indrumarea d-nei profesor Marin Georgeta .

            În cadrul actiunii au fost montate hrănitori si casute pentru păsări, au fost plantate flori si puieti , au fost igienizati arborii din curtea institutiei.

Cu acest prilej copii au fost informati despre importanta protejarii mediului si a padurii.

Elevilor le-au fost inmanate diplome de participare , insigne cu păsări si animale din fauna României si materiale informative cu privire la capitalul natural al județului Călărași.

 

 

 


Ziua zonelor umede 2011

Prezentare

Conservarea biodiversităţii reprezintă în perioada actuală una din problemele importante la nivel internaţional.Însă, în ultimul timp, problema conservării biodiversităţii la nivel de ecosisteme, specii, populaţii şi chiar la nivel de gene devine din ce în ce mai acută din cauza intensificării impactului uman asupra biosferei. În acest context, menţinerea biodiversităţii este necesară nu numai pentru asigurarea vieţii în prezent, dar şi pentru generaţiile viitoare, deoarece ea păstrează echilibrul ecologic regional şi global, garantează regenerarea resurselor biologice şi menţinerea unei calităţi a mediului necesare societăţii.